4 хв. 739

 (0)    0

Актара – інсектицид, призначений для захисту коренеплодів, зернових, овочевих, плодових та технічних культур від знищення всілякими шкідниками. Препарат має кишково-контактну та системну дію. Завдяки новій розробці від швейцарської компанії Syngenta інсектицид має унікальний механізм впливу, за рахунок чого не провокує у рослин перехресну стійкість. В інтернет-магазині «Помідорка» ви можете придбати оригінальний інсектицид Актара 240 SC к.с Syngenta за вигідною ціною з доставкою по всій Україні.

Виробник: Syngenta

Зміст діючої речовини: тіаметокси, 250 г/кг.

Форма препарату: вододисперсні гранули.

Діюча речовина тіаметокси добре поглинається кореневою системою після чого активно переноситься по всій структурі рослини. Інсектицид має системний вплив – коли препарат потрапляє у шлунок шкідника, він порушує діяльність його центральної нервової системи. Використовуючи інсектицид у складі сумішей, попередньо потрібно провести тестування хімікатів на предмет сумісності.

Актара  – інструкція щодо застосування

Обприскування: розвести 1 упаковку (1,4 г) у 10 л води.

Польові культури обробляються розчином інсектициду наземним методом. Допускається використання обприскувачів - тракторних чи ранцевих. Об'єм розчину повинен становити не менше 200 літрів на 1 га. При обробці рослин із щільним густим листям знадобиться не менше 400 літрів на 1 гектар.

>

Для обробки пшениці застосовується авіаційне обприскування ультраоб'ємним методом із використанням робочого розчину з розрахунком 5 літрів на 1 гектар, а також малооб'ємним методом – 55-70 літрів розчину на 1 гектар.

Для обробки садів використовуються портативні та тракторні системи обприскування, які дозволяють регулювати подачу повітря у напрямку з урахуванням густоти крон дерев. Об'єм розчину повинен становити не менше 0,8-1 тис. літрів на 1 гектар залежно від висоти та розміру крон дерев.

Норма витрати:

До 5 л робочого розчину на 1 сотку. Об'єм робочого розчину залежить від культури та обладнання. Оптимальні години для проведення захисних робіт з 6 до 9 ранку або з 7 до 9 вечора у безвітряну суху погоду при температурі не більше 25°С.

Підготовка розчину з інсектицидом Актара

Перш ніж починати роботи необхідно обов'язково перевірити чистоту та робочу здатність бака, шлангів, форсунок та обприскувача. Після цього визначається кількість форсунок, через які рівномірно подаватиметься розчин, щоб співвіднести їх число з розрахунками за витратами робочого розчину інсектициду на 1 гектар.

Для виготовлення робочого розчину бак системи обприскування заповнюється на 25% чистою водою, після чого включається режим розмішування. Далі додається заздалегідь відмірений обсяг препарату, після чого бак продовжують заповнювати водою, не припиняючи розмішування. Перемішування повинно тривати доти, доки робочий розчин не стане повністю однорідним.

Перед запуском обладнання для обприскування йому необхідне точне калібрування з урахуванням швидкості руху, рівномірності та подачі розчину. Робочий розчин інсектициду необхідно використовувати одразу того ж дня, як він був приготований. Обприскування потрібно проводити під час відсутності вітру, щоб уникнути попадання розчину на сусідні культури. Після завершення обприскування бак, шланги та форсунки потрібно добре промити.

 (0)    0

Останні пости в блозі

Просмотреть все посты

Ваш комментарий успешно отправлен. Спасибо за комментарий!
Оставить комментарий
Каптча
Комментарии Facebook