Томати, які варто виростити у цьому році. Топ 15

Томати, які варто виростити у цьому році. Топ 15

Вирощування овочів

7 хв. 1164

 (3)    0

Велика кількість наших покупців вирощують томати для себе або на продаж. Хтось вирощує у відкритому ґрунті, а інші у закритому. Асортимент сортів та гібридів досить великий. У зв'язку з цим, підсумувавши побажання наших численних клієнтів, купуємо, хочемо надати до вашої уваги найкращі томати цього року. Вибиралися помідори за такими критеріями: смакові якості, врожайність, щільність, привабливість плоду.

У топ 15 найкращих томатів цього року потрапили:

Мануса F1 (Rijk Zwaan) Хіт продажів! Рожевоплодний ранній індетермінантний томат з яскраво забарвленими, щільними плодами. Плоди округло-плескаті з вагою від 200 до 250 гр. Має дуже високі смакові якості. Рослина високоросла з потужно розвиненою кореневою системою, витримує велике навантаження плодами, короткі міжвузля. Стійкий до вірусних захворювань.

KS 3811 F1 (KITANO) - індетермінантний, великоплідний рожевий гібрид томату. Ранній (65 – 70 днів від висадки розсади). Потужна енергія зростання, вага плода 250 – 270 гр. Плоди плоско-округлої форми. Стійкий до розтріскування, і до стресових умов вирощування.

KS 1205 F1 (KITANO) - це ранній індетермінантний БІФ томат з яскраво забарвленими рожевими плодами. Рослина з потужно розвиненою кореневою системою, витримує велике навантаження плодами, добре облистнена.

Абелус F1 (Rijk Zwaan) - високопродуктивний індетермінантний гібрид з ранньою віддачею томату. Має яскраво-червоний середній плід з красивою нев'янучою чашкою. Маса плода від 160 до 180 грн. Форма плода плоско-округла. Міжвузля короткі, формує на дві китиці більше ніж інші гібриди. Стійкий до кладоспоріозу та нематоди.

Кристал F1 (CLAUSE)  Один із найсмачніших червоноплідних гібридів. Плоди середніх розмірів із округлою формою. Вага плоду становить від 130 до 150 грн. Має привабливе яскраво-червоне забарвлення. Рослина - відкрита, середньогенеративна. Формує суцвіття від восьми до десяти плодів. Короткі міжвузля. Високий рівень врожайності.

Президент F1 (Seminis) високоурожайний, ранній гібрид з високими смаковими якостями. Плоди великі, насичено червоні, плоско-округлої або круглої форми. Середня вага томату від 200 до 220 грн. Шкірка у плода тонка, томат без зеленої плями навколо підніжки. Найкраще підходить для вживання у свіжому вигляді, придатний для переробки на сік.

Саймон F1(Enza zaden) - це ультраранній сорт з яскраво забарвленими червоними плодами. Вага томату від 200 до 230 грн. Плоди округлі з добре вираженим носиком (при запиленні). На кущі утворюється 4 - 5 китиць, які дружно заспіють. Сам кущ компактний із короткими міжвузлями. Підходить як для високих, так і низьких теплиць.

Гравітет F1 (Syngenta)  - напівдетерермінантний гібрид, який є раннім, з термінами дозрівання від 65 до 68 днів. Рослина формує 7 – 8 китиць, має хорошу зав'язуваність плодів при перепадах і високих температурах. Високе навантаження плодами, стійкий до розтріскування, хороша коренева система. Маса плода від 180 до 290 грн. Добре почувається навіть при нестачі світла.

Макан F1 (CLAUSE) нашумівша НОВИНКА 2021 року! Найранніший рожевоплідний сорт. Рослина високопродуктивна, формує від 7 до 9 китиць, незалежно від погодних умов. Демонструє відмінну стійкість до вірусних захворювань, а також до сірої гнилі та кладоспоріозу. Дуже смачний!

Ямамото F1 (KITANO)  - високопродуктивний, високорослий гібрид жовтоплідного томату. Має не тільки дуже високі смакові якості, а й добрий за щільністю. Вага плода становить від 250 до 300 грн. На китиці плоди однорідні, округло-плескаті, жовтогорячого кольору. Рослина потужна з добре облистненою вегетативною масою. Тривалий період плодоношення.

Каста F1 (CLAUSE) Хіт продажів між детермінантних томатів! Ультраранній, 57 – 60 днів від висадки розсади. Яскраво-червоний, великий м'ясистий плід з добре вираженим "носиком". Маса плода від 220 до 260. Форма плода плоско-округла. Щільний, але з добре вираженим ароматним солодким смаком. Усі плоди виходять одного розміру. Добре реагує на додаткове використання агротехніки.

Хепінет F1 (Syngenta)  - низькорослий розовоплідний томат для відкритого ґрунту. Має середньоранні терміни дозрівання. Вага плодів варіюється від 230 до 250 грн. Дуже щільні, з глянсово-рожевою поверхнею, без зеленої плями у плодоніжки. Рослина хоч і компактна, але листовий апарат добре розвинений, який допомагає плодам уникнути сонячних опіків. Гібрид не вибагливий, його можна вирощувати на будь-яких грунтах. Врожайність дуже висока.

Бобкат F1 (Syngenta) - Красноплідний, середньоранній БІФ-гібрид, з чудовою врожайністю. Висока щільність і стійкість до розтріскування дозволяє перевозити його на більшій відстані. Маса плода 250-300 гр. Плоди – округлі, яскраво-червоні, без зеленої плями у плодоніжки, з глянцевим блиском. Дуже м'ясистий.

Акела F1 (CLAUSE)  Великий, червоний, ранній гібрид із високою врожайною віддачею. Середній термін вегетації до плодоношення 65 днів від висадки розсади. Рослина може давати до 5 кг з куща помідорів. Плід яскраво червоний, без зеленої плями. Вагою 200 – 230 гр. Кущ гарний облистнений, з потужною кореневою системою. Добре реагує на додатковий догляд. Стійкий до фузаріозу та вірусу тютюнової мозаїки.

Айсан F1 (KITANO)  один з кращих помаранчевоплідних низькорослих томатів. Підходить як для вирощування на полях, так і невеликих теплицях. Вага томату 220 – 250 гр. Щільний, дуже врожайний. Плоди вирівняні, з насичено помаранчевим забарвленням як ззовні, так і всередині. Помідор при розломі м'ясистий та цукристий. Добре долає більше відстані.

І якщо ваші улюблені помідори не потрапили в даний топ, це не означає, що вони погані. Ні! Це тільки означає, що більшість спробували інші гібриди, і вони їм сподобалися. Тож спробуйте вирощувати нові види, і насолоджуйтесь смачними врожайними томатами.

 (3)    0

Останні пости в блозі

Просмотреть все посты

Ваш комментарий успешно отправлен. Спасибо за комментарий!
Оставить комментарий
Каптча
Комментарии Facebook