Ортофосфорна кислота 1 л
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Ортофосфорна кислота 25 л (33 кг)

В наявності

Знайшли дешевше?

При підписці на всі соціальні мережі дод.знижка +2%

Упаковка
Цена
Колличество
Сумма
1

5 280,00 грн. Без податку

5 280,00 грн. без податку

5 280,00 грн.
Код:
Security policy
(edit with the Customer Reassurance module)
Delivery policy
(edit with the Customer Reassurance module)
Return policy
(edit with the Customer Reassurance module)

Ортофосфорна кислота

Неорганічна кислота середньої міцності, з хімічною формулою H₃PO₄.

Ще одна властивість ортофосфорної кислоти полягає в тому, що вона прекрасно розчиняється у воді. У зв'язку з цим кислоту часто використовують у вигляді 85% водного розчину. У такому вигляді речовина являє собою сиропоподібну рідину без кольору.

Кислота має хороший ступінь розчинності в багатьох розчинниках, а також не має запаху.

Формула: H 3 PO 4

Молярна маса: 98 г/моль

Щільність: 1,88 г/см³

Індикація: 85 %

Упаковка: 2 л

Товар можна придбати тільки в магазині (самовивіз).

Застосування ортофосфорної кислоти:

- Це основний елемент фосфорних добрив, сприятливо впливають на діяльність грунтових бактерій.

- Як елемент розчинів для очищення крапельної стрічки.

Регламенти застосування:

Цю кислоту можна використовувати для добрива різних культур. Якщо кислота концентрована, то дозування повинна становити не більше 1 ст.

Також дуже важливо, який грунт є на вашій ділянці. Якщо рН дорівнює 4, то все нормально, а якщо рН 7 (грунт кислий), то ортофосфорна кислота посилить кислу реакцію, що негативно позначиться на більшості культур. В цьому випадку можна додати карбонат натрію або карбонат калію. Щоб визначити реакцію розчину, потрібно скористатися лакмусовим папірцем.

Для укриття дерев і чагарників.

Підгодовуючи дерева і чагарники восени, застосовують таку суміш:

1 чайна ложка ортофосфорної кислоти, 2 столові ложки калійних добрив на 10 літрів води. Навесні суміш трохи змінюють: беруть 1 чайну ложку ортофосфорної кислоти і 2 ст. ложки карбаміду на 10 л води. Цим розчином поливають вологу землю, а потім лунки добре заливають водою для добрива овочів. Для овочів готують більш складний «коктейль» на 10 л води: 1 чайну ложку кислоти, 1 столову ложку сечовини, 1 столову ложку калійного добрива, 1 чайну ложку мідного купоросу, 1 чайну ложку борної кислоти, марганцівку (до фарбування води в рожевий колір). Цією сумішшю підгодовують 3 рази в сезон з інтервалом в 10 днів. Чистка системи крапельного поливу ортофосфорною кислотою. Ін'єкції, якщо вони робляться з перервами, не становлять небезпеки для рослин, але можуть вплинути скоріше не на їх зростання, а на деталі самої системи, так як не всі вони стійкі до впливу кислоти. Тому бажано перевірити їх на стійкість. Застосовують ортофосфорну кислоту в невеликих кількостях, до 0,6%. При використанні обов'язково дотримуйтесь техніки безпеки! У воду потрібно додавати кислоту, але не навпаки. Кислоти використовуються поетапно: - Спочатку розраховується кількість для введення речовини в систему. При розрахунках враховується рН води до очищення і те, який рН потрібно після, а також обсяг води, вид і концентрація кислоти. - При введенні його в крапельний полив рівень рН вимірюється показником в ближньому і дальньому випромінювачі. - Швидкість подачі кислоти регулюється, знову проводяться виміри. Повторювати ці два кроки необхідно до того моменту, коли вийде потрібна концентрація речовини в рідині. Досить дозування всього 30 мл ортофосфорної кислоти на 200 літрів води, що допомагає домогтися зниження рН зі значення 7 до 4. Чистка крапельним поливом - дуже важлива частина догляду за ним, і якщо не забувати регулярно проводити очисні заходи, то системі не загрожує поломка, вона прослужить довго. Ортофосфорна кислота перевозиться в залізничних цистернах, зберігається в закритій тарі або поліетиленових каністрах. При роботі з фосфорною кислотою необхідно дотримуватися правил обережності, адже речовина представляє певну небезпеку (при попаданні на шкіру воно викликає опіки і запальні захворювання шкіри). Фосфорна кислота (Н3РО4) є негорючою рідиною, а тому пожежо- і вибухобезпечною.

Коментарі (0)