Агрікур та Магнікур Енерджі - допоможе виростити гарну рослину.

Агрікур та Магнікур Енерджі - допоможе виростити гарну рослину.

Корисна інформація про різнеЗахист рослин  

10 хв. 1088

 (0)    0

Зміст:

1.Що таке Агрікур? 

2.Механізм в дії

3.Спосіб використання

4.Правила використання 

5.Тривалість захисту

6.Недоліки

7.Різниця між Агрікуром та Магнікуром Енерджі 

8.Що відбувається всередині ґрунту та рослинах при

обробці фунгіцидом Магнікур Енерджі?

І знову зима, тепличні клопоти і так хочеться щоб рослини які запланували виростити в цьому році не боліли, не випадали. Але як завжди розраховуючи кількість насіння, яку нам потрібно закупити щоб виростити гарну розсаду, обов'язково в цю кількість ми закладаємо те що може не зійти, випасти, буде не кондиція. І тому хочу нагадати про важливість препарату Агрікур і Магнікур Енерджі (Превікур Енерджі) , їхні складові, та чому краще на них не економити.

1.Що таке Агрікур? 

Гарна вирощена розсада на пряму залежить від здорової та активної

 коричневої системи, тому на пряму залежить від правильно підібраного фунгіцида для захисту від коричневої гнилі.

Агрікур - системний однокомпонентний фунгіцид довготривалої дії. Він стимулює імунну систему рослини, що перешкоджає зараженню бактеріальними та грибковими хворобами, стимулює коренеутворення.

Діюча речовина Агрікура пропамокарб гідрохлорид (в величенні 722 г/л) має широкий спектром активності проти збудників кореневих та прикореневих гнилі (Pythium spp., Rhizoctonia spp., Fusarium spp.), проти грибів класу фікоміцетів і ооміцетів. Агрікур пригнічує розвиток фузаріозу у субстратах, та в окремих випадках, бактерій роду Pseudomonas. Крім того він підвищує опірність рослини до інфекції, стимулює укорінення живців і розсади, подальшому стимулює до зростання та цвітіння рослин. Тому у рослин оброблених Агрікуром коренева система стає сильнішою та розвиненішою, збільшується листова поверхня та загальна біомаса. 

Використовується Агрікур також для захисту надземної частини рослини в літній період від таких захворювань як борошниста роса, несправжня борошниста роса, фітофтороз на овочах (картоплі, томат, огірок, перець, салат)

відкритого та захищеного ґрунту, так і на декоративні культури (петунія, еустома, хризантема).

2.Механізм дії 

Діюча речовина Агрікура пропамокарб гідрохлорид пригнічує біохімічний синтез фосфоліпідів та жирних кислот. Тим самим порушує функцію утворення клітинного патогенного організму. Таким чином за відсутності будівельного матеріалу клітини спороутворення та зростання міцелію зупиняється.

3.Спосіб використання 

Для отримання максимальної ефективності препарату та максимально здорових рослин, необхідно проведення відповідної

підготовки ґрунтів для вирощування рослин, а також комплексу профілактичних та захисно-профілактичних заходів у теплицях.

Перші обробки Агрікуром починають, проливаючи ґрунт перед тим як посіяти насіння. Потім проливають касети з розсадою, для того щоб отримати міцні здорові рослини, якості підготовки до стресу - пересадки. Після пересадки обробку Агрікуром проводять лише після того, як рослина прийнялася. 

4.Правила використання

 Одне з головних правил, робочий розчин готується безпосередньо

перед обприскуванням рослини чи проливанням ґрунту. Ні в якому випадку не готуйте розчин заздалегідь! Для замочування або обробки ґрунту використовуйте препарат в розмірі 10 - 12 мл у 10 літрів води. Спочатку розведіть препарат у малій кількості води, а потім доведіть до обсягу 10 літрів.

Для обробки надземної частини рослини використовують Агрікур в такій кількості:

для томата закритого та відкритого ґрунту використовується в розмірі 10 - 15 мл на 10 літрів води від фітофторозу;

для огірків закритого та відкритого ґрунту - від 10 до 15 мл на 10 літрів води від небезпечної хвороби, як переноспороз та мучниста роса;

для салату використовується в розмірі 5 мл на 10 літрів води від таких хвороб як мучниста роса, переноспороз та ґрунтові патогени;

для картоплі від борошнистої роси використовується для обприскування 15 мл на 10 літрів води. 

 Препарат Агрікур досить довго захищає рослину що дозволяє скоротити число обприскувань. Найкращі результати захисту рослин спостерігаються при профілактичних обробках.

Після обробки ваша рослина захищена від двох до трьох тижнів. Це залежить від імунітет рослини, ступеня інфікованості рослин в цілому, та погодно-кліматичних умов в яких вирощується рослина.

5. Тривалість захисту

Фунгіцид починає працювати досить швидко. За рахунок того що пропамокарб гідрохлорид гарно проникає в рослину через листя і коричневу систему, що дозволяє запобігти змиванню препарату дощем або при поливі. При цьому забезпечується захист навіть нових пагонів.

Він розноситься рівномірно по всьому рослинному організму протягом

 перших трьох - чотирьох годин. Фунгіцид перешкоджає зростанню міцелію у збудників хвороби тим самим перешкоджає її розповсюдженню. Має великий захисний вплив на грибкові захворювання під час поливу під корінь.

Агрікур сумісний з багатьма пестицидами, але є виняток  не використовуйте з сильно лужними та мідь місткими речовинами. Однак у кожному конкретному випадку перед застосуванням рекомендую перевірити на хімічну та біологічну реакцію. 

При використанні Агрікур випадків виникнення резистентності досі не відзначено. Однак для запобігання її виникнення слід чергувати препарат з фунгіцидами із різних хімічних груп.

6.Недоліки 

Як і у всіх препаратах у Агрікура є свої недоліки, які слід зазначити:

не можна обприскувати цим препаратом полуниці та суниці, цибулинні культури та інші коренеплоди;

для приготування робочої рідини бажано використовувати воду з певним показником кислотності (до 5,5, не вище);

засіб Агрікур не сумісний з добривами;

можлива поява опіку на поверхні листових пластин чи квітів та на шкірних покровах людини;

не рекомендується проводити обприскування даним фунгіцидом у денний час, краще робити це в ранковий час або у вечірнє час.

7. Різниця між Агрікуром та Магнікуром Енерджі 

Є ще один фунгіцид який використовується в тих же цілях  - Магнікур Енерджі (раніше він називався Превікур Енерджі). Але цей фунгіцид має в складі дві дієві речовини фосетил алюмінію 310 г/л, пропамокарб гідрохлорид 530 г/л. Він теж гарно захищає ростину та стимулює її до

 гарного розвитку. 

Препарат високоефективний проти патогенів, викликаючих кореневі та прикореневі гнилі (Pythium spp., Rhizoctonia spp., Fusarium spp.), a також проти фітофторозу, пероноспороза на овочі та декоративні рослини. Теж впливає на розвиток фузаріозу у субстратах та бактерій роду Pseudomonas. 

Так як в складі є прокамокарб гідрохлорид то Магнікур Енерджі має функцію переривання утворення клітинних мембран гриба і пригнічення росту міцелію, та утворення і проростання спор, але кількість його тут менша. За то тут в складі добавили фосетил алюмінію, який інгібує проростання спор і проникнення патогену в рослину у разі профілактичної обробки або блокування розвиток міцелію та споруляції у разі лікувальної обробки. А також посилює захисну реакцію рослини, названу

Системною набутою стійкістю (СПУ). 

Але різниця в тому що ціна на  Магнікур Енерджі в половину більша, що несе за собою більші витрати. 

8.Що відбувається всередині ґрунту та рослинах при обробці фунгіцидом Магнікур Енерджі?

Блокується синтез ліпідного спектру та за рахунок цього переривається зростання пошкоджених патологією клітинних мембран при попаданні

на стебло та листя. Пригнічується ріст грибного міцелію та знищуються спори в глибині ґрунту при поливі. Швидке проникнення препарату з кореневої системі (полив під корінь) або внутрішнім «судинами» стебла та листя (обприскування) забезпечує накопичення речовин та захист рослини на тривалий термін – до 14 днів. Але це залежить від того в яких умовах росте рослина: температурно-кліматичні, чи хватає рослині добрив, сонця ,чи не бувають переливи, та інфекційних навантажень. 

 (0)    0

Останні пости в блозі

Просмотреть все посты

Ваш комментарий успешно отправлен. Спасибо за комментарий!
Оставить комментарий
Каптча
Комментарии Facebook